LOADING...

Akıllı Ev Sistemleri Nasıl Yapılır ?

Akıllı ev sistemleri nasıl yapılır sorusuna cevap vermek için akıllı ev sistemlerinin ne olduğunu, hangi yapılardan oluştuğunu ve özelliklerini bilmemiz gerekmektedir. Akıllı ev sistemleri nedir makalemizden konu hakkında detaya ulaşabilirsiniz. biz Ninova Smartlife ile akıllı ev sistemleri nasıl yapılır konusuna sizinle bilgi paylaşmak adına bu makaleyi kaleme alıyoruz.

Akıllı ev sistemleri nasıl yapılır sorusunun cevabını vermek için evinizde ne gibi alanlarda akıllı ev teknolojileri kullanmak istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Ninova Smartlife ile wi-fi ve Zigbee protokolüne sahip onlarca farklı ürünü kullanabilirsiniz. Evinizi akıllandırmadan önce iklimlendirme, elektrik, aydınlatma, güvenlik ve konfor alternatiflerini incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Evinizi akıllandırmaya başlamadan önce ilk olarak Ninova Gateway ürünümüzü satın almanız gerekmektedir. Zigbee tabanlı ürünlerimiz gateway olmadan çalışmayacaktır. Peki bu ürünlerimiz hangileridir ?

  • PIR Hareket Sensörü
  • Kapı ve Pencere Sensörü
  • Isı ve Nem Sensörü
  • Su Baskın Sensörü
  • Duman Sensörü
  • Gaz Sensörü
  • Akıllı Kumanda Kontrolcü
  • Aydınlatma Anahtarları
  • Akıllı Priz
  •  Alarm / Siren
  • Pano Tipi Priz ve Aydınlatma Kontrolcü
  • NVR Kamera Kayıt Cihazı

akıllı-ev-sistemleri-nasıl-yapılır

Yukarıda adı geçen ürünlerimiz zigbee protokolü ile çalışan ve gateway üzerinden akıllı ev sistemine dahil olan ürünlerdir. Bunların yanı sıra gateway cihazımızdan bağımsız olarak wi-fi protokolü ile çalışan ürünlerimizde mevcuttur. Bu ürünlerimiz Ninova Smartlife uygulamamız üzerinden birlikte çalışabilecek şekilde geliştirilmiştir.

Akıllı evinizi planlarken en önemli şeylerden biri evinizin güvenliğini planlamaktır. Evinizde dışarıya açılan her kapıya bir sensör uygulamanız, evinizin dışarı ile temasını sürekli takip etmenizi sağlar. Evinizin giriş kapısı veya kapılarının yanı sıra balkon ve dışarıdan ulaşılmaya müsait pencerelerinize sensör takmanızı tavsiye ederiz. Bunun devamında evinizde yer alan aydınlata anahtarlarını güncelleyerek evinizde bulunan bütün ışıkları da kontrol edebilirsiniz. Banyo ve mutfağa yerleştireceğiniz su baskın sensörü ile su taşkınlarından haberdar olabilir, akıllı vana kullanarak su baskın sensörü algılandığı anda sularınızı vana üzerinden kapatabilirsiniz. Mutfakta kullanacağınız bir duman ve bir adet gaz sensörü ile çıkan yangınlardan, doğalgaz kaçaklarından anında haberdar olabilir ve yine akıllı vana yardımı ile gazı kesebilirsiniz.

Odalarınıza koyacağınız ısı ve nem sensörleri ile odalarınızın iklimlendirmesini yaz veya kış aylarında klima ve kombi üzerinden ayarlayabilirsiniz. İster manuel olarak uzaktan klima ve termostatınıza komut verebilir, ister otomatik senaryo destekleri ile sizin belirlediğiniz şartlar altında çalışmasını sağlayabilirsiniz. Oturma odanızda veya yatak odanızda yer alan televizyonlarınızı uygulama üzerinden kontrol edebilir, belirlediğiniz saatler geldiğinde otomatik olarak kapanmasını veya açılmasını sağlayabilirsiniz. Evinizde bulunan perdelerinizin açılıp kapanma işlemlerini uygulama üzerinden manuel olarak veya günün saatlerine bağlı olarak otomatik olarak yapabilirsiniz.

Yukarıda verdiğimiz örnekler ile akıllı ev sistemleri nasıl yapılır konusunda bilgi vermeye çalıştık. Her ürün ile beraber gelen kurulum talimatları sayesinde ürünleri çalıştırma, entegre etme ve yönetmekte sıkıntı yaşamazsınız.

Evleriniz akıllandırarak tasarruf, güvenlik ve konfor alanında önemli adımlar atmış olursunuz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir